Succes kun je leren!

Als je wilt, kun je een hoop bereiken in je leven. Met kleine stapjes vooruit, kun je grote passen maken op weg naar je doel. Je weg in het voorbereidend beroepsonderwijs begint volgend schooljaar. Waar heen je weg leidt, hoe ver je wilt komen en wat voor werk je later gaat doen, dat bepaal jezelf. Wij helpen je graag op weg naar jouw succes.

Samenwerking

De Joost heeft samenwerking hoog in het vaandel staan. Als je samen werkt, train je belangrijke sociale vaardigheden om succesvol te kunnen zijn. Denk aan goed luisteren, begrijpen wat er wordt gezegd en netjes spreken.

Vertrouwen

Als je een doel voor ogen hebt, dat je graag wilt bereiken, dan komt vertrouwen op de eerste plaats. Vertrouwen geven en vertrouwen krijgen, maar ook vertrouwen hebben in jezelf dat je het kunt. Wij hebben vertrouwen in jou.

Techniek

Om succesvol te kunnen zijn in datgene wat je graag wilt doen, dien je natuurlijk wel de techniek te beheersen. Je leert bij De Joost basiskennis en vaardigheden, waarmee je dichter bij je doel kunt komen.

Concentratie

Het is zeker niet altijd makkelijk om je goed te concentreren. Als je daar problemen mee hebt, kun je leren om je beter te concentreren. Als je met één ding tegelijk bezig bent, leer je makkelijker en sneller.

Motivatie

Als je weet wat je wilt bereiken, dan is het hartstikke leuk om daar gericht naar toe te werken. Bij De Joost stellen we samen jouw persoonlijke leerplan op. Je weet dan precies waar je mee bezig bent.

Discipline

Discipline betreft de noodzakelijke leefregeltjes die nodig zijn om succesvol te kunnen zijn. Denk daarbij in eerste instantie aan: Op tijd komen, je huiswerk maken en actief meedoen in de les.

Toewijding

Je bereikt je doel met grootste zekerheid als je bent toegewijd. Ofwel, dat je jouw doel heel graag wilt bereiken. Zo graag dat je daar (van) alles voor wilt doen en laten, omdat jij weet hoe belangrijk het voor je is om geslaagd te zijn.

“BIJ DE JOOST MAG JE UITBLINKEN, MAAR HET HOEFT NIET”