Profiel Zorg & Welzijn

Als je om uiterlijk of anderen geeft, dan kun je bij De Joost voor de opleiding ‘Zorg & Welzijn’ kiezen.
Je krijgt een brede basis vaardigheden in verzorging mee. Samen met je klasgenoten ontdek je deze wereld. Je mag zelf een aantal vakken kiezen. Zo kun je jouw eigen richting bepalen.

Praktijkervaring

Je doet tijdens je opleiding op diverse manieren praktijkervaring op. Zo ga je assisteren bij visagie-activiteiten en bij spelmiddagen op de basisschool. Je verleent zelfs onder begeleiding mantelzorg aan ouderen en ontvangt gasten voor lunches en diners.

Leuke stages

Je gaat ook twee stages doen, waaronder een korte in de derde klas. In het laatste leerjaar doe je een lintstage bij het project ‘De Springplank’. Je loopt dan samen met je klasgenoten stage in een echt verzorgings- of verpleeghuis. Naast deze meerdaagse stage voer je ook allerlei werkzaamheden uit, zoals het ontvangen van gasten en het organiseren van een activiteit.

Hoe is de opleiding opgebouwd?

Je volgt vier verschillende modulen. Daarnaast mag je zelf vier vakken kiezen. Je sluit het laatste jaar van je opleiding af met een centraal examen voor de beroepscompetenties. De keuzevakken worden afgesloten met een schoolexamen.

EXAMENPROGRAMMA

Kerndelen

– Beroepscompetenties

Modulen

– Mens en gezondheid
– Mens en omgeving
– Mens en activiteit
– Mens en zorg

Keuzevakken

– Kennismaking met uiterlijke verzorging
– Assisteren in de gezondheidszorg
– Welzijn kind en jongere
– Wonen en Huishouden

“ERVAREN WAT JE VOOR IEMAND KAN BETEKENEN”