Terug naar nieuwsoverzicht

Jeugdpenning gemeente Vijfheerenlanden

Geen reacties

Wie verdient de Vijfheerenlanden Jeugdpenning?

Rond 20 november reikt burgemeester Sjors Fröhlich voor de eerste keer de Vijfheerenlanden Jeugdpenning uit aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 25 jaar. Deze jongeren zijn een voorbeeld geweest voor onze samenleving door zich belangeloos in te zetten voor anderen. Ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes, meesters, juffen, buren, wijkagenten: kent u een jongere uit Vijfheerenlanden die hiervoor in aanmerking komt? Laat het de gemeente vóór 1 oktober 2020 weten!

Waarom?

Regelmatig ontvangen mensen een onderscheiding. Deze mensen hebben bijvoorbeeld iemands leven gered, een uitvinding gedaan, of zijn hun leven lang vrijwilliger voor diverse organisaties en verenigingen. Kinderen en jongeren worden hierbij nog wel eens vergeten. En dat terwijl er ook jongeren zijn die het goede voorbeeld geven en zich inzetten voor mensen in hun omgeving. Daarom reikt de gemeente Vijfheerenlanden vanaf dit jaar de Vijfheerenlanden Jeugdpenning uit.

 

Formulier en motivatie

Kent u iemand die in aanmerking komt voor deze 1e editie van de Vijfheerenlanden Jeugdpenning? U kunt hem of haar voordragen door het aanvraagformulier in te vullen en een aanvullende motivatie (schriftelijk, filmpje) toe te voegen. U vindt het formulier op de website van de gemeente Vijfheerenlanden: www.vijfheerenlanden.nl/jeugdpenning.

 

Adviescomité en voorwaarden

Na de sluitingsdatum (1 oktober) beoordeelt het adviescomité welke kinderen en jongeren in aanmerking komen voor een Jeugdpenning. Het adviescomité bestaat uit drie personen, te weten:

– een gemeenteraadslid (en lid van platform JongVHL);

– een jongerenwerker;

– een vertegenwoordiger van een school of schoolbestuur.
Meer informatie en de voorwaarden waaraan de voorgedragen kinderen en jongeren sowieso moeten voldoen zijn na te lezen op www.vijfheerenlanden.nl/jeugdpenning

Uitreiking

Jaarlijks worden maximaal 5 Vijfheerenlanden Jeugdpenningen uitgereikt.

De feestelijke uitreiking van de Jeugdpenningen vindt plaats rond 20 november. Waarom deze datum? Op 20 november is het de internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een mooi moment om ook in Vijfheerenlanden onze ‘helden’ in het zonnetje te zetten!