Terug naar nieuwsoverzicht

Fietsverlichtingsactie Fietsersbond Leerdam

Geen reacties

 

 

 

 

FIETSVERLICHTINGSACTIE in LEERDAM

Woensdag 31 oktober Vlietskant 53

bij monument doctor C.Voogd

 

De regionale afdeling Gorinchem e.o. van de Fietsersbond organiseert op woensdag 31 oktober 2018 van 11.00 – 17.00 uur op Vlietskant 53 bij het monument van doctor C.Voogd een fietsreparatieactie, waarbij onder het motto “ik wil je zien” goede fietsverlichting speciale aandacht krijgt.

Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Ook kijkt de Fietsersbond in samenwerking met de plaatselijke fietsenzaak ‘Tweewielercentrum Den Breejen’ alle fietsen na op kleine gebreken, repareert deze ter plekke waar mogelijk en geeft handige tips.  De actie start om 11.00 uur; om 12.00 uur zal wethouder T.Meijdam de officiële opening verrichten.

 

Vooral op het platteland met beperkte openbare verlichting is het – zeker nu de donkere dagen weer aangebroken zijn – van essentieel belang om goede fietsverlichting te voeren. Niet alleen om zelf te zien maar vooral om goed gezien te worden. Iedereen die ’s avonds wel eens in een auto rijdt, weet hoe je plotseling verrast kunt worden door het opdoemen van een fietser zonder licht. Zeker bij schemering wanneer het licht van de auto nog niet zo ver reikt. Vooral schoolgaande jongeren, maar niet alleen zij, fietsen vaak in het donker en lang niet altijd met licht. Daarom organiseert de Fietsersbond deze actie om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht en nodigt iedereen uit om naar de Vlietskant in Leerdam te komen.