Terug naar nieuwsoverzicht

Corona virus

Geen reacties

Hoe gaan we om met het corona-virus?

De voorjaarsvakantie is voorbij, de school gaat weer beginnen. Het zal niemand ontgaan zijn: tijdens de vakantie heeft het coronavirus ook ons land bereikt, er zijn nu 6 mensen ziek. Beide hebben het virus waarschijnlijk opgelopen in Italië, in Lombardije.

Op school volgen we de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Er zijn in onze regio op dit moment geen preventieve maatregelen nodig; wel is het van belang om met elkaar attent te zijn op ziekte en klachten.
We vragen al onze leerlingen en personeelsleden, met name de leerlingen en personeelsleden die de afgelopen week op reis zijn geweest naar een gebied met veel besmettingen, om extra aandacht te besteden aan hygiëne en gezondheid. Was regelmatig de handen, nies of hoest in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze na gebruik direct bij het afval. Voorlopig is het raadzaam elkaar geen hand te geven.

Als bij een leerling of personeelslid sprake is van de volgende 3 dingen, gaan we er van uit dat er direct telefonisch contact opgenomen wordt met de huisarts (svp niet naar de huisarts toegaan, dan zou het gevaar op besmetting toenemen):
• U/je bent in China, Iran, Singapore, Zuid-Korea of Noord-Italië geweest (of bij iemand die het coronavirus heeft)
• U heeft /je hebt 38 graden koorts of hoger
• U heeft/je hebt 1 of 2 van deze klachten: hoesten, moeilijk ademhalen.

Voor buitenschoolse activiteiten zien we nog geen aanleiding om deze niet door te laten gaan. We volgend hierbij de advisering van de Rijksoverheid en vermijden vanzelfsprekend het contact met risicogebieden.
We verwijzen voor meer informatie graag naar de website van het RIVM. Op de site wordt actuele informatie over het coronavirus gegeven en op veel vragen die bij ons allemaal leven, wordt antwoord gegeven. Ook op de sites van de GGD en thuisarts.nl staat nuttige informatie.
Als het virus zich in onze regio verder gaat verspreiden zullen we in afstemming met de GGD u/je nader informeren hoe we dan zullen handelen.

Laten we met zijn allen op een verstandige, nuchtere manier omgaan met de risico’s op corona-besmetting, in de hoop dat de verspreiding van de ziekte verder beperkt moge blijven.

J.A.M. Vink
directeur De Joost

Meer informatie?

Klik op onderstaande link:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden
https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus
https://www.ggdhvb.nl/