Maatschappelijke Stage De Joost

 

Wat is Maatschappelijke stage (MaS)?
Bij de Maatschappelijke stage (MaS) doe je vrijwilligerswerk (dus onbetaald werk) voor een niet-commerciƫle instelling. Bijvoorbeeld een sportvereniging, kerk, zorginstelling of organisatie voor een goed doel. Dus geen bedrijf of winkel.

Welke afspraken gelden?

  • Als leerling op De Joost kan je je MaS doen in leerjaar een t/m leerjaar drie. Als je 30 uur vrijwilligerswerk gedaan hebt krijg je een aantekening op je cijferlijst.
  • Bij de MaS is het de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar een stageplek. Denk eens aan de sportvereniging waar je misschien zelf op zit, de kerk waar je naar toe gaat, collecteren voor een goed doel of spelletjes doen in een verpleeghuis.
  • Ieder jaar zijn er een aantal activiteiten (buiten lestijd), in en om de school die je kunt doen als MaS
  • Als je minimaal 30 uur besteedt hebt aan de MaS dan krijg je een aantekening op je cijferlijst en op het Je zorgt er voor dat de registratieformulieren uiterlijk eind maart van je examenjaar hebben in geleverd op de leerlingadministratie.

 

De Maatschappelijke Stage & Plusdocument.

Een vermelding op het Plusdocument? Dan moet je wel de volledige Maatschappelijke stage afronden (30 uur). Uiteraard mag je deze stage je hele schoolloopbaan uitvoeren, maar nogmaals; het is niet verplicht.