Leren door doen

Leren door te doen en ervaren is een zeer effectieve leerstijl. Een leerstijl die goed bij De Joost leerlingen past. Het vmbo is je eerste praktische voorbereiding op je latere beroep.

Kiezen in het vmbo

Als je binnen het vmbo kiest voor een beroepsrichting, dan kun je in dezelfde richting doorleren in het middelbaar beroepsonderwijs. Wees niet bang dat je levenslang vastzit aan de keuze voor een beroepsrichting. Je kunt met je diploma op zak kiezen uit vele (verkorte) mbo- en bedrijfsopleidingen. Er zijn heel wat mensen die dankzij hun beroepsopleiding snel thuis zijn geraakt in een heel ander vak.

Jij bent belangrijk

Wij geloven dat je kansrijk bent en een mooie toekomst voor je hebt. Wie je ook bent, wat je ook hebt meegemaakt of wat je thuissituatie ook is: Jij doet ertoe! Je hebt een hoop in je mars. Jij kunt je doel bereiken en succesvol zijn.

Diversiteit is rijkdom

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van zwartwit denken. Mensen die zo denken, denken kortzichtig. Zij oordelen zonder na te denken, zonder te willen leren van verschillen of zichzelf open te stellen voor anderen. Wie goed doet, goed ontmoet. Positief denken en wederzijds respect voor elkaars persoonlijkheid en ideeën is verankerd in ons onderwijs.

Samen leren, samen werken

Net als bij een echte baan werk je bij De Joost veel samen. Door samen te werken met andere leerlingen, leer je óók van elkaar. Je leert om goed naar elkaar te luisteren, om netjes te spreken en om taken te verdelen. Je leert dat je samen vaak meer kan bereiken dan alleen. Je wordt gekend en gewaardeerd. Dat is hartstikke fijn. Wij zijn blij dat je er bent.

Duidelijke schoolregels

Het onderwijs wordt aangeboden in een prettige leeromgeving, waar je jezelf op je gemak voelt en veilig bent. De schoolregels zijn lekker duidelijk. Ze worden door iedereen gerespecteerd en geven je veel houvast. Bij De Joost volg je een persoonlijk leerplan. Je maakt toetsen en levert werkstukken in. Je weet voor elk vak precies wat je moet kunnen en kennen. Jij krijgt daarbij ondersteuning in de mate waarin jij die nodig hebt.

“DOEN, ERVAREN EN LEREN, ZO GEVEN WIJ KLEUR AAN HET ONDERWIJS”