Extra hulp bij kosten van het opvoeden van kinderen

Bij het opvoeden van kinderen komen er heel wat kosten om de hoek kijken. Een pc, een fiets, extra (huiswerk)begeleiding, ziektekosten, noem ze maar op. Sommige kosten zijn geheel onverwacht. Hoe zorgt u voor grip op de kosten? Wat verandert er in uw budget als een van uw kinderen 18 jaar wordt?

De gemeente West Betuwe helpt u graag. Samen met Nibud bieden we de online geldplannen aan. De geldplannen Rondkomen met kinderen en Studie (klein)kinderen helpt u bij het opstellen van budgetten. Daarnaast laat het u zien welke (financiële) regelingen er lokaal en landelijk zijn voor ouders. Een goed, haalbaar budgetplan helpt stress te voorkomen. Ook geldplan “Bijna 18 “ kan u een beeld geven wat er allemaal verandert voor uw financiële plaatje. Uw zoon of dochter kan daar uiteraard ook zelf mee aan de slag.

De online geldplannen vindt u op www.startpuntgeldzaken.nl/westbetuwe u kunt deze link ook vinden via de site van de gemeente West Betuwe. ( gemeente West Betuwe; zorg en ondersteuning; schuldhulpverlening; zie ook: Online Geldplannen; startpunt Geldzaken West Betuwe en naar beneden scrollen voor de verschillende geldplannen)